band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers band-of-brothers

forumhead
Forum >> Support >> Our Services » unable to join the ventrilo channel
Sort:      1 2 3 4  » printview
Senior Aircraftman
32 Posts
Enlisted On: 24.10.2016


26.10.2016, 19:22 

when ever i open up ventrilo and select the lost-soldiers channel it keeps giving me a message saying contacting server and nothing else
Administrator
3851 Posts
Enlisted On: 31.01.2016

[LS] Rangers
27.10.2016, 20:06  Homepage

Hello lolwulf, how are you? smiling

Did you check the setup guide here by any chance?
Should get you started without issues nor errors! wink

http://www.lost-soldie...=forum_topic&topic=47

Staff Officer Italy S_h_a_r_k_93 

https://i.imgur.com/iwPUBn7.png
  All my contacts, social media and more!    shark.lost-soldiers.org
Administrator
2002 Posts
Enlisted On: 30.01.2016

[LS] Rangers
27.10.2016, 21:25 

lolwulf wrote:

when ever i open up ventrilo and select the lost-soldiers channel it keeps giving me a message saying contacting server and nothing else


Can you take a screenshot of this part please:
http://www.lost-soldiers.org/images/help/v9.png
(Auto resize: 1005x967px, png)


Also, you could try and use the IP Address instead of voice.lost-soldiers.org. It could be for some strange reason that your ISP has not got the updated DNS address yet.

IP: 93.113.206.178

If this doesn't help then I would assume it's a Firewall problem and you need to allow Ventrilo permission to use your network / internet openly. You did install the latest Ventrilo client, not an old one right?

https://www.lost-soldiers.org/images/lsts.gif
Senior Aircraftman
32 Posts
Enlisted On: 24.10.2016


28.10.2016, 00:59 

Italy S_h_a_r_k_93 yes i did follow it to point. but it still shows that message.

5tarline i can try the ip but this is how it looks otherwise


update* so i tried putting in the ip but it still shows the same message
Administrator
2002 Posts
Enlisted On: 30.01.2016

[LS] Rangers
28.10.2016, 01:17 

lolwulf wrote:

Italy S_h_a_r_k_93 yes i did follow it to point. but it still shows that message.

5tarline i can try the ip but this is how it looks otherwise [IMG]http://prntscr.com/czujgr[/IMG]


update* so i tried putting in the ip but it still shows the same message


Ok.

1) To get your images to show up you need for it to include the full file path and extension, for example you would need: http://image.prntscr.c...24e3695c1dc039c350770.png not http://prntscr.com/czujgr - This is often called a "direct link" after you upload. I've fixed your post.

2) Are you able to click connect at all, if so, what happens when you do? Sometimes you need to click it when it doesn't seem like it will work.

3) Are you using the latest version? http://ventrilo.com/download.php [3.0.8]

4) Are you running it as Administrator?

5) Can you try another Ventrilo server like a public vent? Try a few of these for example: https://www.gametracker.com/search/ventrilo/GB/

If you are unable to connect to any of these Ventrilo servers it would seem like your firewall/router is preventing the outgoing connection. In which case you can test by switching off your firewall entirely and trying to connect.


https://www.lost-soldiers.org/images/lsts.gif
Senior Aircraftman
32 Posts
Enlisted On: 24.10.2016


28.10.2016, 01:23 

1) ah okay this is what i ment then (lost soldiers server)
(the ip and such)


2) i have tried clicking connect and nothing happened

3) yup i got the latest version

4) yes i am

5) joining any other vent channel works fine and says im ready to connect
Administrator
2002 Posts
Enlisted On: 30.01.2016

[LS] Rangers
28.10.2016, 01:28 

Ok, are you running Windows 7?

Google is returning a lot of results regarding this problem with Ventrilo & Win 7.

Try delete the Ventrilo Servers in your list, then close Ventrilo. Delete appdata and re-create the Lost-Soldiers server.

Your appdata should be here:
C:\Users\David\AppData\Roaming\Ventrilo

Use the voice.lost-soldiers.org & 3784 for port.

https://www.lost-soldiers.org/images/lsts.gif
Senior Aircraftman
32 Posts
Enlisted On: 24.10.2016


28.10.2016, 01:30 

no i am on windows 10 atm and im using the ventrilo 32bit

edit* i tried deleting the servers and the appdata but it didnt work either.
Administrator
2002 Posts
Enlisted On: 30.01.2016

[LS] Rangers
28.10.2016, 01:31 

Ok, still try the deleting AppData method.

Also, I removed the images, prntscr.com is a shit image host which is causing those warnings to show up at the top of the page. unhappy

https://www.lost-soldiers.org/images/lsts.gif
Senior Aircraftman
32 Posts
Enlisted On: 24.10.2016


28.10.2016, 01:35 

5tarLine wrote:

Ok, still try the deleting AppData method.

Also, I removed the images, prntscr.com is a shit image host which is causing those warnings to show up at the top of the page. unhappy


i tried doing that but it didnt owrk. and thats fully understandable. i know its a shit host but its an easy one when using lightshot for quick screenshots
Sort:      1 2 3 4  » printview

To Start Or To Reply To A Topic You Must Be Enlisted And Logged In!
Enlist Now
Login
Page Generated In 0.952126 Seconds

      Valid CSS!     Valid XHTML 1.0 Transitional
loading enlist enlist_hover lost_pw_hover mo08 mo10 mo12 mo14 mo16 mo18 mo20 mo22 mo24 mo26 up up2 registerheader